XXL Sport & Villmark er en norskeid sportsutstyrkjede som tilbyr et stort utvalg av sports- og villmarksprodukter i store lokaler. Her kan sports- og villmarksinteresserte boltre seg i varehusenes store utvalg av kjente merkevarer til «Xtra Xtra Lave» priser.

XXL sitt slagord er «All Sports United» og refererer til at de tilbyr sitt store produktutvalg under samme tak. Volumet på kjedens varehus er også av XXL-proporsjoner, med bygninger på flere tusen kvadratmeter. Butikken reklamerer med bransjens beste garantier. Kunden har 30 dagers prisløfte, hele 100 dagers åpent kjøp og en 100% fornøydgaranti. Ved kjøp av sykkel lover XXL livstidsgaranti.

En årsak til XXLs ekstremt gode priser er at selskapet arbeider med en lav bruttomargin. De kjøper inn i store kvanta om gangen, og kutter kostnader der de kan. Når innkjøperne eller lederne er på forretningsreise mottar de ingen luksus på selskapets regning. De sjekker inn på rimelige hoteller og flyr med lavprisselskaper.

Selskapets økonomiske sans har lønnet seg. I dag har kjeden 27 varehus i Norge og 21 i Sverige, og XXL er i stadig vekst i resten av Norden. Kjeden har 9 butikker i Finland og en nettbutikk i Danmark.  Dermed er XXL den sportskjeden som utvider raskest i Norden, og i 2015 ble de markedsledere. Selskapet har ambisjoner om å åpne åtte til tolv nye varehus hvert eneste år. Etter hvert som at det nordiske markedet begynner å bli mettet, vil XXL fortsette å utvide utenfor Norden. Neste stopp er Østerrike, hvor selskapet i år håper å treffe den lokale konsumentkulturen med sine kjente merkevarer og lave priser. Om utvidelsen går etter planen venter Sveits og Tyskland.

Varetilbud

Hos XXL kan du finne alt mellom himmel og jord som har med sport og villmark å gjøre. Velg og vrak i varehusets store utvalg av ullundertøy, treningstights, badetøy og regntøy, for store og små. XXL har også et stort utvalg sko og skotilbehør, til sport som f.eks. bowling og golf eller bare til hverdags. I Norge satser selskapet særlig på vintersport, og har et bredt utvalg ski, snowboard, skøyter og akebrett.

XXL har det du behøver for å ruste deg opp til korte og lange turer i skog og mark. Skal du på telttur kan du få kjøpt telt eller lavvo, sovepose, stormkjøkken og mye, mye mer her. Butikken har også fiskeutstyr og utstyr til hund. Jegere kan velge mellom et stort utvalg jaktutstyr.

Innen sportsutstyr tilbyr XXL både klær og andre nødvendigheter til ulike sportsgrener, som golf, fotball, innebandy, ishockey, kampsport og mer. Treningsglade kan også kjøpe det utstyret de behøver her, og XXL har et stort utvalg trimapparater, yoga-utstyr og manualer. På denne avdelingen kan du også finne helsekost, proteinpulver og lignende.

XXL har livstidsgaranti på kjøp av sykkel, og selger sykler og sykkelutstyr som passer til både store og små, og til alle slags terreng.

Med vår høyteknologiske livsstil er det ikke rart at vi benytter oss av flere og flere elektroniske apparater, også når vi bedriver sport og annen trening. Derfor tilbyr også XXL et stort utvalg treningselektronikk, som pulsklokke, aktivitetsarmbånd, gps og mer.

Å handle på et mega-sportssenter er kanskje ikke noe som passer for absolutt alle, men med markedets mest rikholdige utvalg av utstyr til sport og villmark, finner du garantert det du leter etter hos XXL.

Historikk

XXL ble etablert av Øivind Tidemansen i 2000, og den første butikken ble åpnet sentralt i Oslo ett år senere. Etter syv år hadde selskapet åtte butikker og oppnådde en markedsandel i Norge på 10%. Markedsandelen vokste til 24% i 2013, og per 3. Oktober 2014 ble XXL notert på Oslo Børst til en introduksjonskurs på 58 kroner. Selskapet har i dag en verdi på rundt 8 milliarder kroner.